Как да открием добър психотерапевт през 2020 година?


Когато клиентите прекрачат прага на кабинета ни, най-често са убедени, че са избрали правилния психотерапевт за тях. Но как Вие да разберете кой психотерапевт е наистина добър?

Ще започна своето въведение от една далечна тема за човешката душа. В по-древни времена науката психология не е съществувала, но и тогава хората са имали своите душевни терзания. Откривали са спасение в религията или различни други течения, които са придавали свръх-естествени сили на хора, предмети, животни.

Днес една обща, съществена черта свързва тези две на пръв поглед различни призми и това е вярата. Когато повярвате, тогава ще се излекувате! Психотерапията е начинът за лечение на духа във времена, в които хората вече не вярват в Бог. Добрият терапевт ще Ви накара да повярвате- в себе си, в любимия човек, в оздравяването. Ще бъде до Вас в най-трудните Ви моменит и ще играе ролята на патерица, на която да се облегнете. Ще Ви даде достатъчно доводи, за да повярвате и в него самия.

Добрият психотерапевт ще Ви помогне в изграждането на доверителна връзка между него и Вас. Без наличето на такава, нито един вид терапия няма да бъде ефективна. Питата се как се случва това? Квалификацията му, образованието и специализациите, които е придобил, както и опитът, ще помогнат да се доверите на терапевта си. Важно е да изисквате достоверни доказателства за завършено терапевтично ниво, тъй като в България няма закон, по който де се регламентира работата на психотерапевтите и е възможно да бъдете излъгани. Колкото по-богата обща култура има психотерапевтът, толкова по-лесно е да му гласувате доверие за лечение.

Как да разграничаваме наистина добрите психотерапевти?

За да бъде класифициран един психотерапевт като добър, би следвало той да е работил в областта на психологията и психотерапията и това да бъде афиширано в различни сдружения, държавна работа или публична такава. Уважаваните психотерапевти за чести гости в различни предававния. Те са словоохотливи събеседници, от които винаги може да бъде научено по нещо ново. Твърде възможно е да ги откриете и като лектори на различни беседи.

Със сигурност слава на добър психотерапевт се печели, когато има реални клинични случаи, завършили с подобряване на симптомите или напълно оздравяване. Все пак, както и във всяка друга наука, и тук мерим резултати. Ако посещавате твърде дълго даден терапевт и не изпитвате подобрение в състоянието си, време е да се запитате това най-доброто ли е за Вас? В психотерапията прогресът се мери с намаляване на телесните симптоми и с промяна на мисленето.

Добрите психотерапевти са хора с приветлива визия и силна емпатия, която не се колебаят да прилагат. Те имат широк мироглед и позитивна нагласа за бъдещето. Правилният психотерапевт ще откриете, доверявайки се и на интуицията си.

В Сдружение KeLi Psychological Academy се стремим да спазваме висока етика на работа и постоянно да надграждаме знанията и уменията си. И всичко това при създаването на пълна конфеденциалност за нашите клиенти, което е съществено при избора на добър терапевт.

Не се колебайте, открийте своя нюанс на щастието още днес!

ИСКАТЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС?

Работно време: От 10:00 до 20:00 часа без почивен ден